Hej då. Kwa heri. Jag hoppas vi ses igen

Hur gör man?

Hur säger man hejdå efter fem månader, med osäkerhet kring om man någonsin kommer att ses igen? Hur tar man farväl av mamma Nuru som gett så många skratt till vardagen? Hur svarar man barnen som undrar om man kommer tillbaka nästa vecka? Hur tackar man för den vänskap som man haft? Hur gör man? 

Jag vet inte. Det känns orimligt. 

Samtidigt som jag vet och har vetat att detta är en del av resan. Att mötas är glädje, skiljas är sorg. Jag grät och jag gråter. Men det är med tacksamhet. Tacksamhet över hjärtat fyllts av så mycket gott så att det smärtar att lämna. Tacksam över alla minnen jag får bära med mig och behålla som skatter. 

Tacktalen har varat i en veckas tid ungefär. Hejdå till barnhemmet. Hejdå till sjukhuset. Hejdå till Sandahls. Hejdå till kollektivet. Vi har blandat tanzanianskt med svenskt. Formella tacktal har fått samsas med den viktiga svenska kakburken och det tillhörande tackkortet. Vi har mottagit fina ord och upplevt en stor värme. Detta är ett av det fina med att skiljas, intrycken vänskapen blir tydligare. 
Nu ska jag hemåt. Från ett hemma med bekanta vägar, ansikten och sätt att vara – till ett annat. Umeå. Jag kommer hem nu.

Hej då Bulongwa. Du har varit mig till välsignelse. Tack!

Annonser

En reaktion på ”Hej då. Kwa heri. Jag hoppas vi ses igen

  1. Så mycket smärta. Jag gråter med dig, märker jag nu, med orimliga tårar i ögonen. Välkommen hem till Sverige! jag hoppas att du ska få känna dig rimligt hemma här. (och man kan alltid åka tillbaka (vet inte om jag borde skriva det men det går ju, livet är sällan så definitivt)). Jag längtar efter att få krama om dig på svensk mark.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s